Spaning nr 5

Just nu har de en utställning på Nordiska museet med samlingar. Folk har fått skicka in bidrag som sedan valts ut. Bland de som valdes ut finns t ex en luktsuddis-samling och tydligen en råttfälle-samling. Det var ju synd att inte vi såg det tidigare. Vi hade nog kunna ansöka att vara med i alla möjliga kategorier; största ospecificerade samlingen (skräp i förrådet), minsta samlingen (sifoner, 3 st), flest olika påbörjade samlingar (t ex mönstrat toapapper (nej, det finns nog faktiskt inte kvar), medaljer, smiths-singlar, hotelltvålar), störst antal sparade samlingar (bokmärken, poptidningar, pez-automater, nallar, suddgummin etc), störst antal osorterade samlingar (om man tar all skit från förrådet och delar upp så kan man säkert få ihop ett flertal till), störst antal ”ofrivilliga” samlingar (telefoner, solglasögon, väskor, skor, kokböcker, dataskärmar, dammråttor). Förmodligen har jag glömt hälften.
Listan kan göras lång. På grejer som finns i vårt förråd. Och inte bara där.
Man får väl ta och besöka Nordiska och spana in deras samlingar, där kanske man kan få nya idéer till oupptänkta samlingar. Annars kan vi ju öppna en egen utställning och tjäna lite pengar. Fast en loppis kanske är en bättre idé.

Publicerat av

anna

Tvåbarnsmor, 30+, bokklubbsmedlem, lärare, bloggare...

3 reaktioner på ”Spaning nr 5”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *