Spaning nr 22 – Slut på det roliga

Nu var det slut på det roliga på ett bra tag framöver. Jag talar naturligtvis om Melodifestivalen. Min käre man kan pusta ut. Han genomled de dryga fem tre timmarna med ganska god min trots allt, men bävade lite att Sverige skulle vinna. Då kanske vi hade sett inte bara semifinaler utan även kvartsfinaler också i den Stora Finalen. Och vem vill genomlida ännu fler timmar med halvtaskiga öststatsschlagers? Det finns säkert en hel del, men inte han. Men om vi alls ska vara med nästa år så får vi skärpa oss. Sverige får väl gå på prao i Ukraina och ta lärdom. Vi kanske kan ha Charlotte Perelli i sån här silverrobotutstyrsel, helst med en låt med slagord på något eller flera slaviska språk. Och mycket umpa-umpa.

Jag tyckte nog förresten inte att The Ark höll måttet… Jag trodde ändå inte att de skulle vinna, men Ola S alO lät inte som han brukar, t o m lite nervös? Strax innan nio igår hade MTV ett program om hårdrock med mottot ”Hata schlagers”. Det handlade bl a om Mötley Crüe som var tuffast (iallafall först ut) och sminkade sig och hade häftiga scenshower. Då kan man ju fråga sig om Lordi, som har alla de attributen, drar vanära över hårdrocken eller över Melodifestivalen? De som gillar Lordi, hatar de schlagers? Därom tvista de lärde. Europa gjorde nog The Ark en tjänst genom att inte rösta på dem. Som jag skrivit tidigare här… Man slipper grunna på sina lojaliteter.
Men i år var det ju återigen schlagerns tur att vinna. Ingen tvekan om det är OK med ballader i sammanhanget. Nästa år är nog Irland tillbaka med en poppig ballad och tar hem rubbet. Det är liksom skönt när allt är som vanligt.

Publicerat av

anna

Tvåbarnsmor, 30+, bokklubbsmedlem, lärare, bloggare...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *