Spaning nr 31 – Släktforskning?

Nu var det dags igen. För vässning av bula på lillpojken. Läs här om tidigare äventyr med rakapparaten. Själva vässandet ägde rum igår på landet, dvs i sommarstugan, dit vi åkt på en dagstur. Det blev bad också, till allas förstjusning; de vuxna kunde relaxa på stranden, eller kasta sig i det iskalla vattnet… Moster Maria och kusin Luisa är på Sverige-besök och fick sig ett premiärdopp. Alla utom mormor. Men sen var det klippdags ute i trädgården. Jag klippte och Maria försökte hålla still Arvid. Det blev okej, ungefär som jag hade tänkt mig, fast lite smått ojämnt kanske. Det är inte så lätt att klippa ettåringar som inte kan sitta stilla, och saxen var väl inte tillräckligt vass, för det kan väl aldrig bero på frisören?!
Han fick en sån där gullig barnfrisyr, ganska kort, typ pottfrisyr med kort lugg. Lite lik Gustav Vasa, kanske? Att han är lik släkten Hallgren har vi ju vetat länge, men inte med Vasaätten. Strax efter slog det mig att han ju var lik farmor också i den där frisyren. Aha! Det kan vara så att farmor liknar Gustav Vasa (sorry, Eva!), eller att Arvid har farmorfrisyr, eller att han faktiskt liknar farmor, men det skulle kunna vara så att Arvid härstammar från ätten Vasa. Vem vet hur Gustav Vasa såg ut när han var barn? Han kanske var på pricken lik vår yngste son. Det kanske är dags att börja forska i arkiven, man kanske kan hitta ett och annat intressant.
Eller så köper man sig en Trisslott istället.

Publicerat av

anna

Tvåbarnsmor, 30+, bokklubbsmedlem, lärare, bloggare...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *