Tottes mamma

Igår på väg från dagis stod några ungar och sålde sina gamla leksaker vid cykelbanan. Vi köpte en Totte-video (efter Gunilla Woldes böcker) och en Knattarna-video för sammanlagt 14 kronor. Som hittat (och de låg på marken…).
Idag tittade vi på Totte på eftermiddagen. Totte har ju sin rödrandiga tröja och blå shorts, alltid samma, egentligen ganska tidlöst. I en film (Totte bygger, den har vi ”på bok” också) är Tottes mamma och pappa med. Jag tittade på mamman och tänkte att 1) hon ser gammal ut 2) hon har ful frisyr 3) hon ser ut som jag!

Bortsett från att jag inte dagligen går omkring i snäv röd banlon-polo och röda långbyxor (och inte var mer än max tre år själv när Totte kom till världen), så kunde det vara jag. 1) Jag har barn i rätt ålder (fast lilla Totte blir aldrig äldre än 3), 2) jag har ungefär samma frisyr (är hon modern eller är jag omodern, eller tvärtom?) samt 3) jag har ungefär samma uppsyn.

Jaha, kunde jag inte varit mer lik någon annan? Men det kunde varit värre, tänk bara på Snövits mor (häxa), Pippis mor (död), Bamses mor (spårlöst försvunnen), etc etc.

Förresten är det ju bra om jag t ex behöver efterlysas och man inte hittar någon bild. Då kan man bara ta en bild på Tottes mamma. Eller om Erik tappar bort mig i affären. Då behöver de ju bara hitta Tottes mamma. Fast då blir det ju fel förstås.

Nåja, jag får trösta mig med att min mamma förmodligen var ännu mer lik Tottes mamma. Fast om banlon-polon var röd vet jag inte.

Publicerat av

anna

Tvåbarnsmor, 30+, bokklubbsmedlem, lärare, bloggare...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *