Sydligare breddgrader

Vi har haft förmånen att åka en vecka till Kanarieöarna med J:s familj, och är nyss hemkomna därifrån. En bonus för mig var att jag dessutom hade påsklov (även om det mer liknar sportlov) veckan efter. Det var första gången jag var på Kanarieöarna och här följer en liten spaning.

Vi var på ön Tenerife och Diamante suites hette hotellet där vi tvingades att bo, trots att vårt ordinarie hotell var bokat för nästan ett år sedan. Vi fick däremot utnyttja det andra hotellets pool och restauranger m m. Pga en väldigt brant uppförsbacke gick man ner dit, men tog den lilla minibussen tillbaka…Vi hade också All inclusive, detta fantastiska påhitt som gör att man kan dricka oändliga mängder drinkar, äta hur mycket mat och glass man vill, helt utan extra kostnad. (Men man fick inte två kulor med olika smak, men gärna två likadana kulor.)

Español har jag försökt mig på att tala, något som gick så där kan man säga. Ett par veckor till hade kanske gjort susen för min skolspanska. Däremot är jag en hejare på att läsa spanska, men det får man inga drinkar i barnen av. Dessutom har vi tittat på tysk och fransk TV, så även barnen har fått lite språkträning i form av SvampBob fyrkant på tyska.

Vädret ska man väl inte klaga på när det är 20°, men det var inte så soligt. En dag besökte vi Loro Parque, som var stadens djurpark och stolthet, istället för att ligga vid poolen. Varenda papperskorg var dekorerad med djur därifrån; sälar, pinviner, späckhuggare, chimpanser m m, vilket gjorde det svårt att få Arvid att somna i vagnen, då en ny papperskorg fanns ca var tjugonde meter. ”En säl!” ”En tiger!” Parken var faktiskt väldigt fin, men det var hur mycket folk som helst en vanlig onsdag. Men vi fick plats på både delfinshow, späckhuggarshow och en papegojshow, där det roligaste enligt Erik var att en papegoja ”drack öl” och sedan rapade. Vi missade sjölejonshowen, men nån måtta får det vara.

På Skärtorsdagen var det Barnkalas. Först fick alla barn (Erik, Arvid och 20 tyska ungar) leta chokladägg i lekrummet, sedan var det gåvoutdelning av sällan skådat slag i baren (samma barn ungefär), inklusive ballongblåsare och piñata.

Resten av tiden ägnade vi åt mer solstolsliggande, barbeque, shopping och hann även med lite magsjuka (Arvid). Tyvärr har väl den lilla solbränna vi lyckades åstadkomma nästan försvunnit, men de kilon vi (eller jag iallafall) lade på oss sitter väl kvar ett tag till.

Tack farfar!

Publicerat av

anna

Tvåbarnsmor, 30+, bokklubbsmedlem, lärare, bloggare...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *