Expertis

Det är ju höst, så idag var det dags igen:
Röja i förrådet.
Vi har förråd inne i lägenheten, vilket har både för- och nackdelar. Fördelarna är ju att det är enkelt att ställa dit saker, samt att komma åt dem. Dessutom är ju stöldrisken ganska liten. Om det blir inbrott är det väl inte förrådet de tittar i först. Nackdelarna är ju desamma, dvs det är FÖR enkelt att ställa dit saker, vilket innebär att man a) ställer in saker osorterat, och b) ställer in allt möjligt. Se tidigare spaning för exempel…
Ett av mina expertområden (jag är inte blygsam) är att spara på Bra Saker. ”Den har gamla lådan kanske man kan ha till barnens kläder” eller ”Det här fula bordet kanske man kan måla om och ställa där”. Tyvärr blir det ju oftast så att man bara sparar utan att använda det, och sen är förrådet fullt. In till bristningsgränsen.
Här om dagen rensade grannarna i sitt förråd (de har sitt i trappuppgången), och jag lyckades komma hem med ett par skridskor till Erik (lagom storlek) och ett par längdskidor till densamme (något stora, men han växer ju…).
Idag lyckades vi i alla fall sortera och rensa lite, men sen kom vi inte iväg till soptippen, så att alla grejer står i hallen i väntan på borttransport. Något annat jag är bra på är att göra saker sedan. Men innan dess kanske jag hinner komma på att ”nja, den där cd-hyllan kan man nog ha i barnens rum” eller dylikt. De öppnar 10, vi får hänga på låset.

Nej, nu är det fotboll på tv. Det är ett annat av mina expertområden: kommentera fotboll. Eller hockey, eller skidåkning.
Nån ska ju veta bäst.

Publicerat av

anna

Tvåbarnsmor, 30+, bokklubbsmedlem, lärare, bloggare...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *