Gula Nicke Nyfiken-Nappen

 

På Coop hittade jag för något år sedan jättefina nappar i tvåpack; en gul och en genomskinlig Nicke Nyfiken-Napp. Föga anade jag följderna av detta inköp.
Senaste tiden har endast en napp gällt: Gula Nicke Nyfiken-Nappen (GNNN). Ingen annan napp har dugt, han har ratat den genomskinliga, trots samma motiv. Sedan Arvid fyllde tre i augusti och var hos tandläkaren så tänkte jag att han får ha den tills den försvinner. Men då den tappades vid en utflykt och ingen annan dög, så köptes en ny. (Utflykten var förresten till Skansen där man kan ge bort sina gamla nappar till kattungarna (eller numera en brunn), men jag fegade ur när han slängt i den, för han förstod nog inte att det inte gick att få tillbaka den sedan…) Den senaste har sett risig ut ett tag, men inte försvann den. Jo, en kväll, men den hittades morgonen efter. Tyvärr, för det gick att somna utan. Sedan glömdes den hemma en morgon så hela dagisdagen var han utan napp. Och det gick också bra.
Så den senaste idén var att ge bort nappen till någon bättre behövande, så vi började prata om att ge nappen till lilla kusin Amanda. Nu har Amanda redan blivit tio månader och har aldrig velat ha napp, men det behöver ju inte Arvid få veta… Vi bestämde att han skulle skicka nappen i paket på tisdag. Men nähä, det ville han ju inte när tisdagen kom, så vi bestämde att på lördag… Men lördagen kom och gick och nappen satt kvar.
Slutligen bestämdes Söndag. Vi skulle på kalas på lekslottet på eftermiddagen och då sa vi att vi åker till brevlådan på vägen. Så på förmiddagen slog vi in nappen i ett fint paket och skrev ett brev till Amanda och la i kuvert med frimärke på. Inga problem så långt. På väg ut hände något och Arvid blev ledsen och ville ha GNNN. Men den låg ju inslagen i paket så det gick ju inte. Han grät lite på väg till bilen, men det lät mer och mer som krokodiltårar, och när vi till slut lade brevet på brevlådan så sa han inget. På kvällen hade han lite feber, men somnade utan att be om nappen. Dagen efter var han hemma och frågade en gång efter nappen, men sedan dess har det gått hur bra som helst. Vilken duktig kille!

Publicerat av

anna

Tvåbarnsmor, 30+, bokklubbsmedlem, lärare, bloggare...

En reaktion på “Gula Nicke Nyfiken-Nappen”

  1. jo men visst är det sa att föräldrarna lider minst lika mycket när nappen ska bort… man är ju dö rädd – inte sa konstigt att ungarna blir förvirrade…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *