Värsta dagen

Några forskare, som tydligen inte haft så mycket annat för sig, har kommit fram till att måndagen som var (18 januari, två dagar sedan) var Årets Värsta Dag. Så om det var ovanligt tungt att kliva upp, eller plånboken kändes väldigt tunn, så berodde det på detta faktum. ”Den bästa dagen är en dag av törst” skriver Karin Boye. Hur ser då inte den Värsta dagen ut? Tre veckor efter jul och nyår, julens skimmer är över, midvinter, slut på pengar, urplockat på rean, brutna nyårslöften, skolstart och – till råga på allt  – måndag. Illa.

Men det hade man kanske kunnat räkna ut utan att doktorera, att den dagen inte var årets bästa. Julen varar än till Påska, men julklapparna är redan använda eller bytta och julstjärnorna vissna. Så nu kan det bara bli bättre. Det är ju redan onsdag.

Nästa års Värsta Dag beräknas infalla den 17 januari. Köp flygbiljetten i tid.

Publicerat av

anna

Tvåbarnsmor, 30+, bokklubbsmedlem, lärare, bloggare...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *