Peppar

I många år har saker bara liksom löst sig, fallit på plats, funkat, genom TUR. Det har inte inneburit storvinster på lotter eller så, utan andra små eller stora saker. Jag har t ex aldrig varit arbetslös eller bostadslös. Jag har en underbar familj och oftast bra med pengar. Jag har aldrig brutit något ben eller varit allvarligt sjuk.

När vi skulle flytta senast lyckades vi sälja lägenheten med vinst trots att köparna funnit en vattenskada. (Alltså blev vi av med det problemet, även om vi får betala en självrisk på 5000 kr, men ändå…).
När Jonas och jag tågluffade i England hann vi med ett försenat tåg till Dover så vi hann med en färja och bara behövde vänta en timme på ett tåg där till Köpenhamn, och väl där stod vårt Sverigetåg på andra sidan perrongen så, trots att tåget inte var i tid, vi hann med det också. (Sedan fick vi vänta i Malmö, men ändå…)
När vi skulle flytta från Uppsala till Stockholm hittade vi en billig, ledig lägenhet 500 m från mitt jobb. (Vi var visserligen tvungna att byta ut träpanelstapeterna i hallen och köket, men ändå…)

Detta är bara några exempel på tur som förföljt mig.

Men min tur börjar ta slut. Det finns tecken som tydligt pekar åt det hållet:
Två gånger på en månad har jag kört i diket. Första gången ordnade det sig snabbt med hjälp av en lastbil. Andra gången fick jag ringa en bärgningsbil. Vips blev jag 1000 kronor fattigare. Tilläggas bör att det också är två gånger i mitt liv som jag har kört i diket. Och i söndags missade jag tåget från Stockholm med ynka fyra minuter… Det kan tyckas obetydligt, men när man inte är van så svider det.

Kanske har jag blivit övermodig och glömt att säga peppar peppar… när saker gått bra som vanligt. Kanske skulle jag spottat bättre över axeln eller kanske undvikit att gå under stegen till vinden. Hur ska detta sluta? Ska jag få sjukare barn? Mer spam i inkorgen? Inte ha råd med sol-och-badsemstrar längre? Kommer tapeterna ramla ner från väggarna? (Det har de redan gjort i Eriks rum.) Kommer jag inte få min fasta anställning så vi måste flytta och bo i en tredjehandsetta i Flogsta?

Dags att peppra mer.

Publicerat av

anna

Tvåbarnsmor, 30+, bokklubbsmedlem, lärare, bloggare...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *