Lik i garderoben

Visserligen har vi mycket prylar, speciellt i garderoben eller klädkammaren, men inte har vi några LIK iallafall. Trodde jag. Åtminstone inte bokstavligen.
Men hör och häpna. Tidigare i kväll var jag i nämnda klädkammare för att ta fram ett par badbyxor till Erik ur en stor väska på översta hyllan. Jag rotade lite för att hitta dem och plötsligt kände jag något konstigt och tog upp handen. Jag tittade ner igen och fick syn på små grå fjädrar och en pytteliten boll med en näbb på. Det måste ha varit en liten död fågelunge.
Väskan har nyligen ställts upp på hyllan och stod tidigare längre ner. Katterna höll till inne i klädkammaren ganska mycket när vi hade flyttat hit, och antagligen har någon av dem fångat en liten fågelunge och gömt där. Eller så har den legat där länge oupptäckt, men jag föredrar nog det första alternativet. Det lilla skelettet fick ligga kvar så länge så kanske vi kan ha en lite begravning i trädgården. Lik i garderoben måste man nog handskas varlig med.
Och badbyxorna? De låg i Eriks byrålåda.

Publicerat av

anna

Tvåbarnsmor, 30+, bokklubbsmedlem, lärare, bloggare...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *